2012. január 28., szombat

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children


Épp tegnap fejeztem be. Most, hogy végeztem a vizsgáimmal, rengeteg időm lett hirtelen. Így a saját gyönyörűségemre olvasok. :) Ha még nem ismered, mindenképp olvasd el! Nekem két délután alatt sikerült. Alig tudtam letenni. Íme egy kis rövid tartalom:

Egy rejtélyes sziget … egy elhagyott árvaház … izgalmas, megindító és csodálatos történet.
Hajdanában egy szigeten, a világ túlsó felén igen különös gyerekek éltek. Mind együtt egy nagy, öreg házban, egy elvarázsolt helyen, ahol senki sem lelhetett rájuk. Nem olyanok voltak, mint más emberek. Káprázatos dolgokra voltak képesek.

Volt egy fiú, akit egyáltalán nem lehetett látni, ha nem viselt ruhát, aztán egy lány, aki a csupasz kezében hordozta a tüzet. Volt két nővér, akik úgy beszélgettek egymással, hogy egyetlen szót sem szóltak és egy lány, aki úgy járt, hogy a lába nem érintette a földet. Olyan könnyű volt, hogy madzagot kellett kötni a derekára, hogy el ne repüljön.

És mindre vigyázott egy bölcs, vén madár.

I finished it yesterday. I have a very much free time since I finished my exams. So I can read what I want. Do you know this novel? Have you ever heard of it? it is a very exciting novel.

A mysterious island. An abandoned orphanage. A strange collection of very curious photographs.
It all waits to be discovered in Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, an unforgettable novel that mixes fiction and photography in a thrilling reading experience. As our story opens, a horrific family tragedy sets sixteen-year-old Jacob journeying to a remote island off the coast of Wales, where he discovers the crumbling ruins of Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. As Jacob explores its abandoned bedrooms and hallways, it becomes clear that the children were more than just peculiar. They may have been dangerous. They may have been quarantined on a deserted island for good reason. And somehow—impossible though it seems—they may still be alive.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése