2009. október 25., vasárnap

Szigligeti süllőfesztivál - Festival of the pike perch in Szigliget

Ma az idő is kegyes volt hozzánk. Végre elmehettünk egy kicsit. A Balaton az egyik nagy szerelem, a másik a halak, a harmadik pedig az Árpád-kori templomok. Szigliget esetében mindhárom adott volt. Gyönyörű napsütés, ezüst híd a Balatonon, finom halételek és az Avasi templomrom.
Tavaly voltunk először ezen a fesztiválon és annyira elbűvölt, hogy mos is felkerekedtünk.. Mint a képekből kitűnik, kézműves vásárban gyönyörködhettünk, kipróbálhattuk az íjászkodást és a finom halételeket. Sült süllő, haltöpörtyű és halkolbász is volt az étlapon. :)
Az Avasi templomromnál sem most jártunk először. De nem lehet kihagyni Szigligeten járva. :)
Ajánlom nektek is. Igaz, már csak jövőre próbálhatjátok ki.

Today the weather was kind to us so we could go out a bit. Lake Balaton is one of the great love, the other is fish, and the third is the Árpád-era churches. Szigliget was given for all three. Beautiful sunshine, silver bridge over the lake, delicious seafood and the Avas church.
Last year we were the first in this festival and we were so fascinated that we decided to come back in this year.You can see our fantastic day on these photos. we could try archery and we could taste deliciuus fish dish, for example fried pike perch, fish cracklings and fish sausage were on the menu. :)
The ruins of Avas church is very nice. We always visit it when we are in Szigliget. If you have enough time and love going to excurtion, go and see Szigliget! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése