2012. július 31., kedd

My blue bag

Készítettem magamnak egy könnyű, nyári táskát. Természetesen kéket. Az előlapot még a pápai csoportban készítettük borotvahabos festéssel. 
I made a blue summer bag for myself. Of course it is blue. I dyed it with foam. :)





11 megjegyzés:

  1. Kedves Judit,borotvahabos festésről még csak nem is hallottam! :-O Azt meg már el sem tudom képzelni hogy fixáltátok,hogy mosásnál se eressze a színét!A táskád nagyon egyedi és olyan jó "husos"amit én szeretek:-)

    VálaszTörlés
  2. A technika röviden: a borotvahabot az asztalra fújod, elegyengeted olyan alakúra, amekkora anyagot akarsz festeni, aztán a kiválasztott jó minőségű, vasalással fixálható textilfestéket a habra pöttyögeted, majd hurkapálcával csíkokat, köröket rajzolsz a habba, ha már tetszik a minta, óvatosan ráteszed az anyagot, elkezded simogatni, amíg a hátoldalon is látszani kezd a minta, majd óvatosan lehúzod a habról, megvárod, amíg megszárad és vasalóval fixálod. :)A habbal több anyagot is megfesthetsz. Más színt is adhatsz hozzá, sőt összekeverheted, így az alapszín megváltozik.
    Örülök, hogy tetszik.:)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Judit,természetesen voltam itt elolvastam amit írtál,csak gondolkoztam:-),mégpedig azon,hogy én is szoktam festeni-bár nem borotvahabbal-és nem is anyagot hanem hímzőfonalat.
    A technikám a következő:sós vízben oldom a festéket,ha színátmeneteset szeretnék eredményül akkor ecsettel,ha csak 2-3 színt akkor szoktam lógatni is.Ezek után tömény ecetes vízben fixálom,többször is,és utána folyatom rá a vizet amíg jön belőle szín.Kiöblítem és megsütöm a sütőben száradásig.Volt amikor azzal kísérleteztem,hogy valamelyik fázist kihagytam,ugyanis észrevettem,hogy a szín fakul a fixálással.Nos az összes módszerrel fogott a festék,mert szeretem nyomkodva mosni a kézimunkát a további felhasználásig.Nos megjártam már :-(
    Láttam hogy részt vettél a Mary Poppins SAL-ban.Szoktál hímezni is vagy az az egy alkalom volt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szoktam hímezni is. Sajnos a Mary Poppinsom még nem teljes, mert közben beleszerettem a minikbe. 28-as hímzővásznakon, gyönyörű, de nagyon időigényes hímzések csábítanak el legtöbbször. :)
      Anyagot ezelőtt is festettem. az egyik karácsonyi képem hátteréhez selyemfestékkel. Szintén vasalóval fixáltam. Kéz meleg vízben mosva nem engedett. Erről van szó: https://picasaweb.google.com/114702760702830229716/SajatMunkaim?feat=flashalbum#5370618052106091106
      :)

      Törlés
  5. Közben megnéztem a munkáidat,látom sokoldalú vagy,és nagyszerűen kézimunkázol,pontosan amit én nagyon szeretek!Gratulálok hozzájuk!:-)

    VálaszTörlés
  6. Én Columbussal festek,meg néha Bolero italporral.Az utóbbi persze vicces,de festeni jó.A Columbus meg ugye ruhafesték,tehát nem tudom mit ronthatok el,talán timsót kellene vennem...Vagy nem tudom...
    Szeretek zöld dió héjával is feteni,de azzal csak hímzővásznat szoktam,olyan szép antik színe lesz:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A zöld dió már nekem is eszembe jutott, de még nem próbáltam. Bolero italpor? Hogyan? Felhigítod, főzöd és fixálod? Majd megpróbálom.:)

      Törlés
  7. Zöld diónak a héja és a fa kérge is jó.....
    Bolero-t úgy ahogy írod csak persze sokkal kevesebb vízben oldom.........meginni nem érdemes:-P

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm. Meg fogom próbálni!:)

    VálaszTörlés