2013. október 13., vasárnap

Ökolábnyomunk :)

Szombaton délután kihasználva a szép napsütést, és azt, hogy végre minden családtag egy időben és egy helyen volt, elmentünk kirándulni. Sajnos a fiam nem jött velünk, mert tanulni akart.
Celldömölkön nem is olyan régen nyílt meg a KEMENESI VULKÁNPARK. Már nagyon kíváncsi voltam rá.
Az idő gyönyörű, a hely ismeretlen - bár már többször voltunk a kráterben -, nagy kaland ígérkezett. Több emeleten át különböző élmények értek bennünket. Nekem legjobban a legelső bemutatóterem tetszett. Ezt gyerekcsoportoknak alakították ki: földrengést szimulálhatnak, gejzírt kelthetnek életre sőt még vulkanológusnak is beöltözhetnek. A másik nagy élmény az ökolábnyom-számítás lett volna, ha működött volna. El is határoztam, hogy otthon kipróbálom.
Most találtam rá és számítottam ki, mekkora a mi ökológiai lábnyomunk.


Elégedett vagyok az eredménnyel. Bár azért még lenne mit tenni. Ti is kipróbálhatjátok. Itt.:)

1 megjegyzés:

  1. Mikor ezt a podztot írtad, 2. calamennyire jött ku azvén eredményem, még aznap elvégeztem a tesztet. Viszont elgondolkodtat az egész: ha nem tették volna tönkre a környezetet akkor most nem lenne ez a nagyon megjátszás szagú húdebio, húdekörnyezetkímélő, húdeszelektív szemlélet. Ez az egész akkor érne valamit ha a világon mindenki eszerint élne, akkor talán visszafordítható lenne amit az emberiség tönkretett az idő folyamán....

    VálaszTörlés