2015. június 29., hétfő

Ami még kimaradt....:)

Szabadban varrás

A Magyar Foltvarró Céh felhívására június 20.-ra szabadban varrásra hívtuk és vártuk a foltvarrókat Pápára. Gulyás Andi ötlete volt, hogy az Álmaim párnája kiállítás megnyitója előtt üljünk össze varrni.


Az Esti Kornél kávéház adott nekünk otthont. Eredetileg a teraszon varrtunk volna, de az időjárás megakadályozott bennünket ebben: elkezdett esni az eső. Így bent ültünk le és varrtuk meg a gyöngyös kitűzőt.


Sok foltvarró gyűlt össze: Veszprémből mind a két csoport képviseltette magát, de jöttek a márkóiak, az ajkaiak és természetesen a pápaiak is ott voltak.


A kész kitűzők egy képen:)


És a csapat!:) Fél öt tájban indultunk a Kékfestő Múzeumba, hogy le ne maradjunk a kiállítás megnyitásáról, hiszen majdnem mindegyikünk pályázott.:)

Álmaim párnája


A megnyitó ünnepség után megnéztük a kiállítást. Több mint 160 pályamű érkezett!!! Épp a párnámat nézem.:)




És itt van közelebbről is.:)



A díjazott műveket egy helyre tették a kiállítók. Nagy örömünkre a veszprémi Foltvirágok csoport két tagja is díjazott lett: Fábián Éva és Gulyás Andrea. :)


Múzeumok éjszakája



A kiállítás után átmentünk a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményei által rendezett programokat megnézni. de nemcsak néztem, hanem bele is kapcsolódtam: úrihímzést lehetett tanulni.


Egy gyönggyel hímzett könyvjelzőnek álltam neki: gránátalma motívum volt rajta. Épp ezért a piros gyöngy mellett döntöttem.:)


Körülbelül egy óra múlva már kész is lett a könyvjelzőm!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése